Verken de omgeving van Kalenberg

Kalenberg; een prachtig dorp die nog door teveel mensen wordt overgeslagen. In ons optiek onterecht daar het een prachtige omgeving heeft en nog kan zien hoe het immens populaire Giethoorn er vroeger uitzag. Het is tijd om Kalenberg onder de loep te nemen. Lees je mee?

verken de omgeving van kalenberg met een fatbike

Kalenberg – een veelzijdig dorp

Vroeger, in den beginne wat het rustig en vredig. De kinderen speelden op straat en iedereen kende elkaar. Dit klinkt als een sprookje maar niets is minder waar. Dit gebeurd namelijk nog steeds alleen komt er nu af en toe een toerist om de hoek kijken. 🙂

Natuurpark de Weerribben-Weiden

Kalenberg ligt midden in nationaal park de Weerribben Wieden.  Met idyllische dorpjes zoals Blankenham, Ossenzijl, Oldemarkt, ‘Nederland’, Muggenbeet en Scheerwolde als buren is het een mooie opstapplaats om de omgeving te verkennen. Wanneer men aan Weerribben-Wieden denkt, denkt met vaak alleen maar aan Giethoorn en dat is oh zo zonde daar er zoveel meer is. Er wonen zo’n 220 inwoners in Kalenberg en het ligt direct aan het water. De omgeving kan je het beste verkennen vanaf het land of met behulp van een boot. Bij diverse restaurants in en om Kalenberg is het mogelijk om een boot te huren.

Verken de omgeving vanaf het land

Bij een prachtige omgeving hoort ook een prachtige e-bike of scooter. Onze E-Cruisers en scooters zijn niet alleen mooi maar ook erg praktisch en stoer. Doordat ze elektrisch zijn maken ze geen geluid en hiermee zal je de omgeving niet verstoren. Tevens geldt voor de e-scooters dat er geen diesel en benzine dampen vrij komen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jezelf.

Idyllische routes

We hebben een paar prachtige routes samengesteld en verwerkt in onze interactive game. Met deze game beantwoord je onderweg vragen, speel je puzzels en ga je opdrachten uitvoeren. Aan het eind van de route heb je een totaal score en kan je zien of je bovenaan de Hall of Fame komt. De interactieve game is te spelen op je smartphone. De smartphone kan je eenvoudig in de telefoonhouder plaatsen en mocht je onverhoopt zonder batterij komen te zitten kan je de telefoon opladen via de USB aansluiting. Wel zelf even een usb oplader meenemen.

Wist je dit al over Kalenberg?

 • De Kalenberger riet bekend is in Nederland maar ook ver daarbuiten?
 • Er vele bruggetjes zien en dat je sommige zelf mag bedienen?
 • Dat er in Kalenberg een heuse Spinnenkopmolen staat?
 • Naast deze molen ook nog vele tjaskers zijn?
 • Er vroeger veel turf werd afgegraven?
 • Er daarnaast ook veel gevist en riet geteeld?
 • Kalenberg diverse namen heeft gehad? Namelijk Kaleberghe, Callenburgh, Calenburg en Calemberg.

Wat is inbegrepen

 • Huur elektrische scooter
 • WA Verzekering
 • Een aantal leuke routes waar je uit kan kiezen

Optioneel bij te boeken

 • Interactive game
BOEK HIER JE BADASS ELEKTRISCHE SCOOTER!!