Ga lekker cruisen door Oldemarkt

Oldemarkt; een plek waar je vaak snel even doorheen rijdt wanneer je op weg bent naar pittoreske plekjes zoals Kalenberg, Ossenzijl en Blokzijl. Maar toch heeft Oldemarkt zijn charme. Of het nu de jaarlijkse Lambertusmarkt is of dat je een bezoek brengt aan de Waterbuffelfarm. Het zijn gewoon dingen die je eens gedaan moet hebben.

Ga lekker cruisen door Oldemarkt en Steenwijkerwold

Bezienswaardigheden

De drie grote trekpleisters zijn wat ons betreft toch wel de jaarlijkse Lambertusmarkt welke op Hemelvaartsdag wordt gehouden. Daarnaast is het ook leuk om een bezoek te brengen aan de Waterbuffelfarm. Hier kan je grote en kleine waterbuffels zien en aaien en hebben ze een winkel waar je onder andere waterbuffel kaas kan kopen. Mocht het lekker weer zijn kan je ook naar het openlucht zwembad Tolhekke gaan. Dit zwembad staat bekent om zijn hele grote glijbaan en om de grote speelweide waar je heerlijk kan liggen zonnebaden. Wil je iets meer actie kan je naar Klimbos in Paasloo gaan en een hoogte parcours afleggen. Wat je ook kiest; je zit altijd goed!

Natuurpark de Weerribben-Weiden

Oldemarkt ligt tegen het nationaal park de Weerribben-Wieden aan. Met als toeristische plekjes Ossenzijl, Kalenberg en Blokzijl als buurman zit Oldemarkt in goed gezelschap. Vanaf Oldemarkt kan je binnen 10 fiets minuten en 5 autominuten in het hart van nationaal park de Weerribben Wieden zijn. Wil je met de boot dat is dit ook geen probleem daar Oldemarkt direct aan de Lende ligt.

Verken de omgeving vanaf het land

Bij een prachtige omgeving hoort ook een prachtige scooter. Onze scooters zijn niet alleen mooi maar ook erg praktisch en stoer. Doordat ze elektrisch zijn maken ze geen geluid en hiermee zal je de omgeving niet verstoren. Tevens komen er ook geen diesel en benzine dampen vrij. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je eigen gezondheid! En last but not least; je kan lekker met elkaar praten terwijl je aan het cruisen bent.

Idyllische route welke je door o.a. Oldemarkt brengt

We hebben een paar prachtige routes samengesteld en verwerkt in onze interactive game. Met deze game beantwoord je onderweg vragen, speel je puzzels en ga je opdrachten uitvoeren. Aan het eind van de route heb je een totaal score en kan je zien of je bovenaan de Hall of Fame komt. De interactieve game is te spelen op je smartphone. De smartphone kan je eenvoudig in de telefoonhouder plaatsen en mocht je onverhoopt zonder batterij komen te zitten kan je de telefoon opladen via de USB aansluiting. Wel zelf even een usb oplader meenemen.

Wist je dit al over Oldemarkt?

  • Dat je vlakbij kan zwemmen in openlucht zwembad Tolhekke
  • Er jaarlijks op Hemelvaartdag de Lambertusmarkt georganiseerd wordt
  • Tot ongeveer 1900 Oldemarkt bekend was in de provincie om hun vee- en boter markten
  • Oldemarkt een halteplaats is voor bedevaartgangers
  • Dat die bedevaartgangers het spoor van Jacobsschelp van Sint-Jacobiparochie naar Hasselt volgen
  • Lokale mensen noemen Oldemarkt ook wel Oldejeuje

Wat is inbegrepen

  • Huur elektrische scooter
  • WA Verzekering
  • Een aantal leuke routes waar je uit kan kiezen

Optioneel bij te boeken

  • Interactive game
BOEK HIER JE BADASS ELEKTRISCHE SCOOTER!!