Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over de elektrische scooter.

Kan je bij ons elke dag een scooter huren?

Het is bij ons mogelijk om elke dag een E-chopper te huren. Deze kan je reserveren via ons boekingssysteem. Wanneer je op de dag zelf een E-chopper wilt huren kan je het beste even via email of telefonisch contact opnemen. Het telefoonnummer is +31850047700.

Kan ik overal rijden met de E-chopper?

Met beide tweewielers geldt dat je hetzelfde mag als bij een normale fiets. De E-choppers gaan ongeveer 25 kilometer per uur en hiermee kan je heerlijk op elk fietspad cruisen.

Mag ik meerdere personen en /of kinderen cruisen op een E-Chopper?

Op onze E-Choppers is het niet mogelijk om iemand achterop te nemen. Wil je toch iemand achterop nemen dan kan je het beste een elektrische scooter reserveren. Deze kan je hier reserveren. Let op: met zijn 2-en mag het gewicht niet meer dan 140 kilo zijn.

Hebben jullie ook vaste routes?

Ja en Nee. Wanneer je een E-Chopper wilt huren ben je zelf vrij om te gaan en te cruisen waar jij wilt. Zolang je weer op tijd terug bent is het wat ons betreft prima.

Neemt niet weg dat wij een aantal routes hebben gemaakt welke je door de prachtige omgeving van Weerribben- Wieden brengt. Dit is een afwisseling van rijden bij het water, genieten van de vergezichten, door de bossen en langs toeristische hotspots.De routes kan je vinden in de app ‘route.nl’.

Bekijk onze Navigatie instructievideo: https://vimeo.com/692275522

In het kort:

(1) download de ‘routefabriek’ app vanuit de app store van uw telefoon

(2) open de routefabriek app

(3) Zoek op ‘badass’

(4) Klik op één van de beschikbare routes en klik op ‘route volgen’

Het mooie is dat al onze E-Chopper standaard een telefoonhouder heeft en een USB aansluiting. Je kan dus de route op je smartphone aanzetten en daarna de telefoon in de telefoonhouder plaatsen zodat jij je handen vrij hebt om de E-Chopper te bedienen. Wel zo handig en veilig toch!

Interactieve Game

Daarnaast hebben we een interactieve game gemaakt welke boordevol puzzel en vragen zit. Je legt hiermee een route af door het prachtige omgeving en ondertussen ga je vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Deze game speel je ook op je smartphone. De interactive game kan je tijdens het boeking toevoegen aan de reservering en kost €15.

Heb ik een rijbewijs nodig?

Om een E-Chopper te mogen besturen zal je in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs. Dit kan van een bromfiets, motor, scooter of auto zijn. Vergeet je rijbewijs niet wanneer je een E-Chopper huurt want we controleren hier streng op.

Ik heb pech onderweg, wat nu?

Neem gelijk contact met ons op en we komen er als de brandweer aan. Wij zorgen voor vervangend vervoer zodat jij weer snel je weg kan vervolgen.

Algemene Tips

  • Vergeet je rijbewijs niet als je een E-Chopper gaat huren, wij controleren hier streng op!
  • Wanneer er zomerse temperaturen zijn is het aan te raden om zonnebril en zonnebrand mee te nemen.

  • Onze tip is wanneer de temperatuur koeler is om een jasje mee te nemen en wellicht een paar handschoenen.
  • Gaat het regenen? Neem dan een regenponcho mee voor onderweg.

​Tijdens het rijden

  • Wijk niet van de verharde wegen af en blijf op de fietspaden.

  • Het is aan te raden om voorzichtig te rijden. Het is voor beiden partijen niet tof als de scooter niet in dezelfde staat terugkomen. We hebben een prijslijst samengesteld van wat elk onderdeel kost om te laten vervangen dus je weet waar je aan toe bent mocht je onverhoopt een ongeluk(je) krijgen.

  • We raden het aan om lekker te genieten wanneer je onderweg bent. Wanneer je een route van ons volgt heb je meer dan genoeg tijd om onderweg te stoppen voor een drankje, hapje, te zonnen of om een foto te maken. Vergeet niet om de tweewielers op slot te zetten wanneer je afstapt.

  • Verkeersregels.. houd je eraan. Ze zijn er niet voor niets.

  • Drank en drugs gaan niet samen wanneer je een tweewieler huurt bij ons

  • Kom je onderweg stil te staan en kan je niet meer verder, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij komen eraan.