Stap op de scooter in Steenwijk

Steenwijk; een prachtige stad al zeggen we het zelf. We zijn dan ook trots om inwoner van Steenwijk te mogen zijn. Steenwijk heeft een paar prachtige bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben wanneer je Steenwijk voor één of meerdere dagen bezoekt.

stap op de elektrische scooter in steenwijk

Zeker de moeite waard

Wist je dat er in en om Steenwijk tal van museums en andere bezienswaardigheden zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken. In Steenwijk zelf heb je het Hildo Krop Museum, het Stadsmuseum en natuurlijk de immense Sint Clemenstoren die je zeker eens in je level beklommen moet hebben.

Ga ook zeker eens langs bij de Smederij van Steenwijk. Zoals de naam als zegt was dit vroeger een smederij en kan je dit nog steeds zien wanneer je binnentreed. Als je wilt kan je hier ook overnachten.

Buiten Steenwijk kan je de hunebedden D53 en D54 bewonderen nabij Havelte. Rij je richting Frederiksoord ga je terug naar de kolonietijd met de proefkolonie en het huis van Weldadigheid. En last but not least hebben we ook nog de Weerribben Wieden met al zijn pracht en praal. Ontdek de natuur en prachtige landschappen die de gebied Weerribben Wieden kenmerkt. De Weerribben Wieden is prachtig om te verkennen met de scooter, e-bike of met de boot.

Kies voor gemak

Het maakt niet uit welke kant je op gaat, geen enkele keus is fout. Wat wij wel aanraden is om voor gemak te gaan. Dit kan door bij ons een e-Chopper te huren. Onze scooters zitten comfortabel en je rijd er zo mee weg. Doordat de scooter elektrisch is heb je geen last van vervelende geluiden of diesel of benzine geuren. De scooters en fatbikes gaan 25 kilometer per uur en hierdoor hoef je geen helm te dragen.

Je hebt bij ons de keuze om de elektrische scooter voor een dagdeel of voor een hele dag te huren. Standaard krijg je een kaart van de omgeving waarmee je zelf een tocht kan uitzetten. Daarnaast heeft de scooter een telefoonhouder met bijbehorende USB aansluiting dus het is ook mogelijk om te navigeren met behulp van je telefoon. Wel zelf even een USB kabel meenemen die geschikt is voor je telefoon.

Ga voor de extra mile

Heb je zelf geen zin om een route te bedenken? Dat hebben wij misschien de perfecte oplossing voor je. Wij hebben een interactieve game ontwikkeld die je langs de mooiste plekjes brengt. Onderweg ga je vragen beantwoorden, puzzels oplossen en opdrachten uitvoeren en dit staat garant voor veel plezier en biedt een leuke afwisseling op de route..De interactive game wordt gespeeld met behulp van je smartphone.

Wist je dit al over Steenwijk?

 • Steenwijk is één van de vestingsteden?
 • We twee keer bezet zijn geweest door de Spanjaarden?
 • Johan van den Kornput ons heeft bevrijd?
 • Steenwijk diverse bekende Nederlanders heeft zoals Kees Kist en Nerena Ruinemans.
 • Dat de lokale inwoners Steenwijk ook wel Steenwiek noemen
 • Dat Steenwijk een echte toeganspoort is voor de Kop van Overijssel
 • Dat de ‘grote’ Sint Clemenskerk 87 meter hoog is?

Wat is inbegrepen

 • Huur elektrische scooter
 • WA Verzekering
 • Een aantal leuke routes waar je uit kan kiezen

Optioneel bij te boeken

 • Interactive game

Aandachtspunten

Alcohol en drugs en deelnemen aan het verkeer wordt niet getolereerd. Merken we dat iemand dit heeft gehad voorafgaand of gedurende de activiteit zal die persoon helaas geen scooter meekrijgen en krijgt die persoon geen teruggave van de betaling.

We vragen een borg per scooter voordat je op pad gaat. Na afloop krijg je deze uiteraard terug wanneer er geen gebreken zijn aan de scooter.

Iedereen is in het bezit van een geldig rijbewijs (brommer, scooter, auto) en kan deze tonen voordat de activiteit van start gaat.

BOEK HIER JE BADASS ELEKTRISCHE SCOOTER!!